Ecografie sold nou-nascuti

Ce este ecografia de sold pentru nou-nascuti?

Ecografia de sold pentru nou-nascuti este o metoda neinvaziva, nedureroasa si neiradianta, bazata pe tehnologia ultrasunetelor, prin care pot depista daca bebelusul sufera de displazie de dezvoltare a soldului, mai exact acea deformare a soldului care se poate produce inainte, in timpul sau dupa nastere.

Cum realizez serviciile de ecografie de sold pentru nou-nascuti?

Serviciul de ecografie de sold pentru nou nascuti in vederea depistarii displaziei de dezvoltare a soldului o realizez doar prin parteneriat cu Medlife. Programarea nou nascutilor o veti face prin sistemul de programare al Hiperclinicii Medlife. Varsta optima de efectaure  a ecografiei este de pana in 6 saptamani dupa nastere. Dupa 6 luni de la nastere investigatia nu mai poate fi efectuata in conditii tehice optime, datorita osificarii capului femural.

Ce se depisteaza prin ecografia de sold pentru nou-nascuti?

Prin ecografia de sold pentru nou-nascuti se poate depista daca dezvoltarea soldului bebelusului de face conform varstei biologice. In situatia aparitiei unor probleme de dezvoltare ele pot fi rezolvate fara interventie chirirgicala la aceste varste foarte mici. Depistarea tardiva impune mai multe interventii operatorii in cursul vietii pacientului cu deficite functionale uneori mari.

Care sunt recomandarile pentru pacienti?

Displazia de sold NU poate fi diagnostica cu certitudine clinic – adica uitandu-te la copil, palpandu-l sau facand diverse manevre cu caracter mai mult istoric. Singura metoda de diagnostic la varste mici este ecografia.

Tineti cont de faptul ca ecografia de sold pentru bebelusi nu este invaziva si nu necesita pregatiri prealabile. Singura rugaminte ar fi ca bebelusii sa fie hraniti inainte de efectuarea examinarii pentru a sta mai relaxati.

Pentru urgente
va rugam sa sunati la

Consultatia se face doar pe baza de carte de identitate in format original.