Consultatii ortopedie si traumatologie

Ce scop au consultatiile in domeniul ortopediei si traumatologiei?

Consultatiile in domeniul ortopediei si traumatologiei se adreseaza pacientilor implicati in evenimente traumatice si celor suferind de afectiuni de uzura ale membrelor. Ele se efectueza cu scopul de a stabili diagnosticul afectiunilor sistemului osteoarticular si musculoligamentar, de a urmari eficacitatea tratamentului bolilor aparatului locomotor sau recuperarea pacientilor in cazurile in care s-au efectuat, in prealabil, interventii chirurgicale ortopedice deschise sau artroscopice.

Care sunt afectiunile care sunt incluse in domeniul ortopediei?

Afectiunile la care se refera ortopedia sunt afecțiuni ale oaselor, articulatiilor, ligamentelor, tendoanele, muschilor si nervilor. Astfel, includem in acest domeniu:

  • afectiuni congenitale precum deformarea coloanei vertebrale, luxatiile congenitale de sold, etc.
  • afectiuni posttraumatice precum fracturi, entorse, luxatii, rupturi musculare, rupturi de menisc etc.
  • afectiuni degenerative precum coxartroza, gonartroza, etc.
  • afectiuni inflamatorii precum periartrita scapulohumerala, etc.
  • alte afectiuni precum tulburarile de statica vertebrala, monturile, tumorile beningne osoase, tumorile maligne osoase si de tesut conjunctiv etc.

    Afectiunile la care se refera ortopedia sunt afecțiuni ale oaselor, articulatiilor, ligamentelor, tendoanele, muschilor si nervilor.

Cum se desfasoara o consultatie ortopedica in cadrul cabinetului meu?

In cadrul cabinetului meu, consultatia incepe cu o discutie referitoare la simptomele cu care va confruntati si la istoricul dumneavoastra privind starea de sanatate. Urmeaza apoi un examen clinic local in care examinez  zona dureroasa cautand semne ale bolilor sau leziunilor prezente functie de zona anatomica afectata. In masura in care rezultatele obtinute in cadrul consultatiei sunt suficiente, stabilesc diagnosticul si planul de tratament. Daca sunt necesare investigatii mai complexe, va voi indruma catre serviciul capabil  sa le realizeze.

Includ consultatiile ortopedice si ecografie musculoscheletala?

Toate consultatiile includ in mod obisnuit ecografie musculoscheletala necesara pentru evaluarea partilor moi. Consultatia se efectueaza FARA ecografie DOAR pentru regiunile anatomice care nu se preteaza in mod obisnuit pentru ecografie – ex.: coloana vertebrala – si pentru care se folosesc alte modalitati imagistice. 

Care sunt recomandarile pentru pacienti?

In masura in care dispuneti de acestea, va rog sa aduceti la cabinet examinarile imagistice prealabile, indiferent de formatul in care sunt efectuate (CD, stick, hartie, poze, etc).

Pentru urgente
va rugam sa sunati la

Consultatia se face doar pe baza de carte de identitate in format original.